Otvorený list Futbalového klubu mládeže starostke

Vážená pani starostka,

obraciame sa na Vás so žiadosťou o naliehavé riešenie situácie, v ktorej sa ocitlo vyše 340 detí nášho futbalového klubu rozhodnutím Ing. Igora Valigu vedúceho Karloveského športového klubu (KŠK).
Dňa 27. 2. 2012 sme podpísali s vedúcim KŠK p. Valigom, ako štatutárom príspevkovej organizácie MČ Bratislava – Karlova Ves zmluvu o podnájme č. 05/316/2012 o poskytnutí futbalového ihriska a priľahlých priestorov na Karloveskej ulici č. 3. S prekvapením sme zistili, že p. Valiga si nesplnil povinnosť v súlade so Zákonom č. 546/2010 Z. z v znení neskorších predpisov a predmetnú zmluvu nezverejnil, čím sa stala neplatnou. Naše opakované žiadosti o nápravu stavu neriešil. Nerešpektoval ani uznesenie rady KŠK, podľa ktorého mal podpísať s našim futbalovým klubom novú zmluvu. Šokom pre nás a pre našich rodičov bolo zistenie, že p. Valiga podpísal dňa 16. 11. 2012 zmluvu o nájme s iným občianskym združením. Tento subjekt vznikol 23.10.2012, teda len pár dní pred podpísaním zmluvy. Týmto rozhodnutím sa Futbalový klub mládeže stáva rukojemníkom iného subjektu. Namiesto vyjadrenia podpory pre našu mnohoročnú prácu pre Karlovu Ves sme sa ocitli v situácii, ktorá je z hľadiska akejkoľvek koncepčnej práce do budúcnosti neprijateľná.

Futbalový klub mládeže Karlova Ves vznikol v roku 2000. Od 40-tich detí na počiatku a dvoch súťažných kategórií v prvých rokoch existencie, sme sa dopracovali k dnešným vyše 340-tim členom a k 17-tim súťažným kategóriám. Venujeme sa chlapcom a dievčatám od 5 rokov až po mužov a ženy. Dnes patríme v rámci Bratislavy ku klubom s najväčším počtom hráčov. Obdiv a rešpekt medzi futbalovou verejnosťou sme si vybudovali aj na základe dosahovaných výsledkov. Dlhoročná cieľavedomá a odborná práca nás doviedla až na kvalitatívny vrchol do najvyšších súťaži. Už niekoľko rokov hráme najvyššiu súťaž v kategórii prípraviek a mladších žiakov, kde nás víťazstvá posunuli až na popredné miesta. Veľkým úspechom je účasť kategórie starších žiakov v 1. lige. Tým sme sa zaradili vo všetkých kategóriách do 15-tich rokov medzi také kluby ako je Slovan, Nitra, Trnava a pod.

Tieto úspechy reprezentujú a propagujú Karlovu Ves – našu mestskú časť v Bratislave, po Slovensku, ale už i v zahraničí. Naša práca je založená na veľkej miere dobrovoľnosti, obetavosti a entuziazmu všetkých zúčastnených, realizačného tímu, rodičov i deti.

Pani starostka, prosíme Vás, aby ste sa z moci Vášho úradu zasadili o spravodlivú nápravu vzniknutej situácie. Myslíme si, že verejný záujem je v tejto chvíli jednoznačne na strane futbalového klubu mládeže.

S úctou

​​​​​​​​tréneri a rodičia
​​​​​​Futbalového klubu mládeže Karlova Ves